Ucigașul Paizs Octavian a fost găsit vinovat (pentru a doua oară) de uciderea colonelului post-mortem Agache Aurel
Procedurile juridice interne grup Târgu Secuiesc - Revizuire-recurs la ÎCCJ

Prin Decizia nr. 2953 a ÎCCJ în procedura de revizuire inițiată de fiul ucigașului Paizs Octavian La data de 01 octombrie 2013 Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, (pentru a doua oară), că ucigașul Paizs Octavian este vinovat de uciderea colonelului post-mortem Agache Aurel.

Astfel este înlăturată marea nedreptate ce s-a făcut la Curtea de Apel București, care printr-o decizie complet idioată îl achitase pe ucigaș.

Inițial, am vrut ca să-i las pe procurori și pe judecători să continue să-și bată joc de acest proces și de respectarea drepturilor noastre pe latură procedurală. Aș fi avut șansa astfel să câștig un nou proces la CEDO împotriva statului român și să obțin și unele daune morale.
Dar nu am putut să-i las să-și bată joc de acest dosar.
Am intervenit (anulând astfel mare parte din încălcările suferite pe latura procedurală), doar ca să le atrag atenția judecătorilor de la mult prea Înalta Curte că bătaia de joc a atins totuși limite care, din punctul de vedere al familiei victimei, sunt insuportabile .

În cele din urmă se termină un simulacru de proces în care s-a mimat mascarada judiciară a întrebărilor puse martorilor prin comisie rogatorie (doar pentru a suplini și compensa, în mod formal și de fațadă, încălcările constatate de către CEDO ale drepturilor procesuale ale ucigașului Paizs Octavian).

În ședința din 03 septembrie 2013, s-a dezbătut recursul formulat de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, un recurs slăbuț prin conținut și argumentație, neraportat la realitățile constatate de CEDO în cauza Reiner împotriva României.

Punctul meu de vedere a fost trimis instanței de judecată (la data de 10 mai 2013), fiind menit a acoperi scăpările flagrante ale Parchetului Punctul de vedere al lui Agache Aurel Dionisie referitor la acest proces.

Domnul avocat kincses Előd a răspuns acest punct de vedere la data de 23 august 2013: Punctul de vedere al avocatului Kincses Előd cu privire la poziția lui Agache Aurel Dionisie în cadrul revizuirii la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Dezbaterile au avut loc la data de 03 septembrie 2013. Link: Dezbaterile consemnate în încheierea de ședință din 03 septembrie 2013 în cadrul revizuirii la Înalta Curte de Casație și Justiție.

La data de 10 septembrie domnul avocat kincses Előd a trimis note de ședință: Note de ședință trimise Înaltei Curți de Casație și justiție de avocatul Kincses Előd după termenul din 03 septembrie 2013

Părţi
1. Agache Andrei Ovidiu Intimat, parte civila
2. Agache Aurel Dionisie Intimat, parte civila
3. Agache Ileana Intimat, parte civila
4. Agache Ioan Intimat, parte civila
5. Depner Ileana prin mandatar Agache Aurel Dionisie Intimat, parte civila
6. PAIZS OCTAVIAN Intimat, revizuent
7. PARCHETUL DE PE LÂNGA CURTEA DE APEL BUCURESTI Recurent
Termene de judecată
Nr. Data Soluţie Detalii
1. 01.10.2013 Admite recursul declarat de Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Bucuresti împotriva deciziei penale nr.352/A din 20 noiembrie 2012 a Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a II-a penala, privind pe intimatul revizuent inculpat Paizs Octavian. Casează decizia atacată și,rejudecând: În temeiul art.11 pct.2 lit.b Cod procedură penală combinat cu art.10 alin.1 lit.g Cod procedură penala încetează procesul penal față de inculpatul Paizs Octavian pentru infracțiunea de loviri sau vătămari cauzatoare de moarte prevăzută de art.183 Cod penal cu aplicarea art.75 lit.a Cod penal,ca urmare a intervenirii prescripției speciale a răspunderii penale. Respinge, ca neîntemeiate, actțiunile civile exercitate de părțile civile Agache Aurel Dionisie, Agache Ioan, Agache Ileana, Agache Andrei Ovidiu, Depner (fosta Agache) Ileana. Cheltuielile judiciare ocazionate de judecarea cauzei ramân în sarcina statului. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru intimatul revizuent, în sumă de 100 lei, se va plăti din fondul Ministerului Justiției. Definitivă. Admis recurs
2. 17.09.2013 1.10.2013 Amână pronuntarea
3. 03.09.2013 17.09.2013 Amână pronuntarea
4. 21.05.2013 - Amână cauza

 

 

Există frunze care nu cad, oricât de puternic ar fi vântul. Există clipe, oameni şi fapte care nu se uită, chiar dacă uitarea este o lege a firii.

Acest site îşi propune să prezinte opiniei publice informaţii despre uciderea colonelului post-mortem Agache Aurel, procesul care s-a desfăşurat în perioada cuprinsă între 09 februarie 1998 şi 26 martie 2001, procesele de revizuire dintre anii 2007-2013, precum şi aspectele ce au apărut în ultimii 24 ani, atât în ceea ce priveşte latura politică, juridică, a executării sentinţei atât pe latura penală cât şi civilă pe teritoriul României şi Republicii Ungaria, cât şi procedurile juridice desfăşurate la CEDO şi nu în cele din urmă în ceea ce priveşte manipularea practicată de către grupul de interese care îi reprezintă pe criminali.

Cazul Uciderii Colonelului Post Mortem Agache Aurel