Raport nenumerotat al ofiţerului de miliţie Agache Aurel datat 10 iulie 1971
Colonelul Post Mortem Agache Aurel - Dosarul personal al ofiţerului Agache Aurel

SECŢIA DE MILIŢIE TÂRGU SECUIESC

RAPORT fără număr

din 01 iulie 1971

CĂTRE

ŞEFUL INSPECTORATULUI MILIŢIEI JUDEŢULUI COVASNA

- Tov. Colonel Ijak Rudolf

Raportează Locotent Agache Aurel de la Secţia de miliţie Târgu Secuiesc.

Raportez că nu am semnat angajamentul prezentat de conducererea Inspectoratului miliţiei judeţului Covasna din următoarele considerente:

  • angajamentul în cauză cuprinde obligaţiile militarilor şi angajaţilor civili, referitoare la anumite împrejurări speciale, care îmi sunt cunoscute şi le respect şi fără asemenea act special întocmit.

  • Deoarece semnarea angajamentului este facultativă nu am semnat, şi cum aceste obligaţii revin tuturor cetăţenilor patriei noastre nu am înţeles scopul întocmirii şi păstrării acestui angajament.

  • Cu ocazia intrării în rândurile miliţiei am semnat un contract pe care îl respect, dar după expirarea sa intenţionez să cer trecerea în rezervă din motivul că sunt departe de familia natală: Podu-Turcului judeţul Bacău, şi cum acolo este numai post de miliţie, trebuie să-mi găsesc alt loc de muncă.

  • La intrarea în rândurile miliţiei nu am cunoscut felul activităţii acestui organ, lucrând practic mi-am dat seama de necesitatea şi importanţa muncii de miliţie însă am constatat totodată că nu am înclinaţii deosebite pentru această muncă.

  • Idealul meu de viaţă a fost să devin profesor – activitate deosebit de importantă mai ales pentru tânăra generaţie în formare şi cum de multe ori activitatea ce o desfăşor îmi dă sentimentul ratării în profesiune, consider că nu este prea târziu pentru a urma o altă facultate şi a mă realiza din punct de vedere profesional, moral şi uman.

  • Cred că mi-am îndeplinit sarcinile pe linie profesională în bune condiţiuni, însă prin semnarea acestui angajament nu am văzut ce plus calitativ să fi adus activităţii desfăşurate până în prezent şi nici în ce măsură acest angajament ar fi contribuit la realizarea idealurilor mele de viitor.

    semnatura

     

 

Există frunze care nu cad, oricât de puternic ar fi vântul. Există clipe, oameni şi fapte care nu se uită, chiar dacă uitarea este o lege a firii.

Acest site îşi propune să prezinte opiniei publice informaţii despre uciderea colonelului post-mortem Agache Aurel, procesul care s-a desfăşurat în perioada cuprinsă între 09 februarie 1998 şi 26 martie 2001, procesele de revizuire dintre anii 2007-2013, precum şi aspectele ce au apărut în ultimii 24 ani, atât în ceea ce priveşte latura politică, juridică, a executării sentinţei atât pe latura penală cât şi civilă pe teritoriul României şi Republicii Ungaria, cât şi procedurile juridice desfăşurate la CEDO şi nu în cele din urmă în ceea ce priveşte manipularea practicată de către grupul de interese care îi reprezintă pe criminali.

Cazul Uciderii Colonelului Post Mortem Agache Aurel