DESPRE REŢEAUA INFORMATIVĂ A OFIŢERULUI DE MILIŢIE AGACHE AUREL
Colonelul Post Mortem Agache Aurel - Informatorii colonelului post mortem Agache Aurel

DESPRE REŢEAUA INFORMATIVĂ A OFIŢERULUI DE MILIŢIE AGACHE AUREL


Nimeni nu s-a întrebat vreodată cum a fost posibil ca acele cantităţi de aur, bani şi alte valori să fie confiscate în folosul statului? Răspunsul este paradoxal: cei care l-au lovit, batjocorit, i-au distrus existenta, cei care sunt de acord cu moartea sa chiar şi acum după 18 ani şi numeroase alte persoane au contribuit la succesele sale pe plan profesional.
Nu era săptămână în care cutia poştală să nu aibă cel puţin 2-3 anonime în care erau descrise cu fel şi fel de amănunte, persoanele care deţineau bunuri în mod ilegal. Scrise în limba română, iar cei ce nu cunoşteau limba română în limba maghiară, lucru care nu conta deoarece tatăl meu primea cu plăcere aceste scrisori. Majoritatea celor care turnau erau din anturajul celor care făceau obiectul cercetării. Practic ei se foloseau de colonelul p.m. Agache pentru reglări de conturi şi din multe alte motive personale numai de ei ştiute.
O altă categorie o constituiau informatorii plătiţi de M.I. sau veniţi benevol sau chiar constrânşi datorită unor fapte săvârşite. Privesc lista şi citesc: FISA PERSONALA NR: 00.2915/08.031984; 00.2271/07.12.1981; 00.251/26.03.1965.... etc., având nume de cod specifice: "Andrei", "Torok", "Tibi", "Dumitru", "Orban", "P........... I.", :K....... Z" ....etc. Colonelul Agache a fost intermediarul care a mijlocit lupta dintre o clica pungaşe, josnică şi coruptă şi ceilalţi, cu nimic mai buni decât primii.
Colonelului P.M. Agache nu i-a fost frică să spulbere nămolul putred al conştiinţelor ce duceau această luptă pentru parvenire şi îmbogăţire.
Dar această luptă a fost inegală, pe de o parte un amărât de miliţian iar pe de altă parte oligarhia locală sprijinită de membrii marcanţi ai P.C.R., sau folosită de Securitate ca surse de informare devenind astfel imuni împotriva repercusiunilor de natură penală pe latura economico-financiară (vezi cazurile cu verdict dat de procuratură).
Astfel se explică şi lacunele sale deoarece era imposibil ca mizeria umană din jurul lui să nu fi lăsat urme şi în comportamentul său.
Lupta pe care a dus-o împotriva criminalităţii economico-financiare a fost dură şi a avut rezultate bune comparativ cu alţi ofiţeri şi de aceea ponegrirea sa a fost prioritară.
Căderea sistemului comunist a provocat într-un oraş minuscul de provincie o confruntare inegală între un om şi o grupare de infractori, informatori şi tot felul de canalii.
Colonelul P.M. Agache a greşit de multe ori în viaţa sa, dar însumate la un loc nu pot avea o relevanţă mai mare de 10% din caracterul său.
Pedeapsa primită a fost barbară, inumană şi animalică şi nu este justificată de intensitatea emoţională cauzată de prăbuşirea sistemului totalitar. Dovadă ca au existat 5-6 oameni care au încercat să-i salveze viaţa (5-6 oameni din câteva mii!!!).

Lista cu informatorii ofiţerului de miliţie Agache Aurel


 

 

Există frunze care nu cad, oricât de puternic ar fi vântul. Există clipe, oameni şi fapte care nu se uită, chiar dacă uitarea este o lege a firii.

Acest site îşi propune să prezinte opiniei publice informaţii despre uciderea colonelului post-mortem Agache Aurel, procesul care s-a desfăşurat în perioada cuprinsă între 09 februarie 1998 şi 26 martie 2001, procesele de revizuire dintre anii 2007-2013, precum şi aspectele ce au apărut în ultimii 24 ani, atât în ceea ce priveşte latura politică, juridică, a executării sentinţei atât pe latura penală cât şi civilă pe teritoriul României şi Republicii Ungaria, cât şi procedurile juridice desfăşurate la CEDO şi nu în cele din urmă în ceea ce priveşte manipularea practicată de către grupul de interese care îi reprezintă pe criminali.

Cazul Uciderii Colonelului Post Mortem Agache Aurel